Page Title

De instelling

Het Federaal Planbureau (FPB) is een onafhankelijke instelling van openbaar nut. Het maakt studies en vooruitzichten over economische, sociale en milieubeleidskwesties. Ook wordt de integratie van die beleidskwesties in een context van duurzame ontwikkeling bestudeerd.

Jobaanbiedingen

Afgesloten jobaanbiedingen

 • Expert (M/V/X) - Contract van onbepaalde duur 30/04/2024

  Het Federaal Planbureau (FPB) is op zoek naar een Nederlandstalige of Franstalige expert voor een contract van onbepaalde duur om verschillende opdrachten uit te voeren binnen de Task Force Duurzame Ontwikkeling (TFDO). Wil je beleidsbeslissingen op het gebied van duurzame ontwikkeling helpen ondersteunen? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en hou je van uitdagingen? We zijn geïnteresseerd in jouw profiel.

   
 • Analist in kwantitatieve demografie (M/V/X) - Contract van onbepaalde duur 13/03/2024

  Het Federaal Planbureau zoekt een demografisch analist binnen het team ‘Sociale bescherming, demografie en toekomstverkenning’.

  Demografie staat centraal in veel huidige en toekomstige maatschappelijke uitdagingen: vergrijzing, gezondheidszorg, arbeidsmarkt, overheidsfinanciën, mobiliteit, energietransitie enz. Elk jaar maken we demografische vooruitzichten om onder andere input te leveren voor de vele projectiemodellen van het Federaal Planbureau in verband met die thema’s. Ben je geïnteresseerd in demografie en demografische vooruitzichten in het bijzonder? Wil je beleidsbeslissingen helpen ondersteunen? We zijn geïnteresseerd in jouw profiel.

   
 • Universitair (M/V/X) - Contract van bepaalde duur (2 jaar) 28/09/2023

  Het Federaal Planbureau (FPB) is op zoek naar een Franstalige of Nederlandstalige universitair voor een contract van bepaalde duur te werken binnen de Task Force Duurzame Ontwikkeling (TFDO). Wil je beleidsbeslissingen op het gebied van duurzame ontwikkeling helpen ondersteunen? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en hou je van uitdagingen? We zijn geïnteresseerd in jouw profiel.

   
 • Aanwerving van een junior en een senior expert in overheidsinvesteringen (m/v/x) - Contract van onbepaalde duur 23/03/2023

  Het Federaal Planbureau, dat belast is met het secretariaat van de nieuw opgerichte Studiecommissie voor Overheidsinvesteringen, is op zoek naar twee experten. Op 13 maart 2023 verscheen het Koninklijk Besluit dat de Studiecommissie voor Overheidsinvesteringen opricht in de schoot van de Hoge Raad van Financiën. Deze commissie zal de expertise rond overheidsinvesteringen op federaal niveau centraliseren om de regering te adviseren bij het voeren van haar beleid. Ben je vertrouwd met dit thema of kan het jouw belangstelling wekken? Wil je beleidsbeslissingen helpen ondersteunen? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en hou je van uitdagingen? Dan zijn we geïnteresseerd in jouw profiel. 

   
 • Aanwerving van een Nederlandstalig wetenschappelijk programmeur – Contract van onbepaalde duur 13/02/2023

  Het Federaal Planbureau is op zoek naar een Nederlandstalige wetenschappelijke programmeur voor een contract van onbepaalde duur.

  Ben je gebeten door bits en bytes? Ben je vlot in verschillende programmeertalen zoals Python of C/C++? Werk je graag in team aan wetenschappelijk onderzoek? Vervoeg dan ons IT-team. Met je programmeerskills en je kennis in statistische methodes en data-analyse draag je bij aan onderzoek rond bevolkingsvooruitzichten. Daarnaast begeleid je je collega-onderzoekers bij het programmeren van de modellen en helpt hen door taken te automatiseren.

   
 • Twee economisten (M/V/X) – Contract van onbepaalde duur en contract van bepaalde duur (4 jaar) 19/09/2022

  De gevolgen van de Russisch – Oekraïense oorlog zetten de economie en koopkracht van de gezinnen stevig onder druk. Die uitdaging komt nog bovenop de vereisten van de klimaattransitie. Meer dan ooit is er nu nood aan creatieve oplossingen, met bovendien een stevige wetenschappelijke basis. Het Federaal Planbureau wil jou de mogelijkheid bieden hieraan mee te werken.

   
 • Expert in gezondheidseconomie (M/V/X) - Contract van bepaalde duur (2 jaar) 18/07/2022

  Het Federaal Planbureau is op zoek naar een expert op het gebied van gezondheidseconomie binnen het team “Sociale bescherming, demografie en toekomstverkenning”.

  Ons gezondheidszorgsysteem staat, zeker sinds de recente gezondheidscrisis, volop in de belangstelling. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de vergrijzing, een tekort aan arbeidskrachten, dure innovatieve geneesmiddelen, zetten de gezondheidszorg onder druk. Het aantal langdurige zieken neemt al vele jaren aanzienlijk toe. Ben je geïnteresseerd in analyses rond deze thema’s? Wil je beleidsbeslissingen helpen ondersteunen op dit gebied? We zijn geïnteresseerd in jouw profiel.

   
Please do not visit, its a trap for bots