Page Title

Nieuws

Deze rubriek toont alle actualiteit m.b.t. het FPB, gaande van de meest recente studies, persberichten, en artikels tot aankondigingen van toekomstige publicaties, workshops, colloquia…

Baudouin Regout is gestart als nieuwe Commissaris van het Federaal Planbureau (01/03/2023)

!

Bovenstaande HTML-versie van het communiqué bevat doorgaans niet alle informatie van de PDF-versie. Voor een volledige versie (met grafieken en tabellen), download het communiqué in PDF-formaat hieronder of in het kader 'PDF & downloads' rechtsbovenaan.

Op 1 maart 2023 is Baudouin Regout gestart als Commissaris van het Federaal Planbureau voor een mandaat van negen jaar. Hij volgt Philippe Donnay op, die in oktober 2021 onverwacht overleed.

Baudouin Regout is afgestudeerd als handelsingenieur aan de Université Libre de Bruxelles (Solvay). Hij behaalde een gespecialiseerde master in fiscal management aan de Vrije Universiteit Brussel en een MBA aan de Stanford University in de Verenigde Staten.

Na een tiental jaren in financiën en consulting in de Verenigde Staten en Europa, leidde hij twee economische onderzoeks- en adviesorganisaties, namelijk het McKinsey Global Institute in Europa en de afdeling ‘analyse’ van het Bureau of European Policy Analysis Advisors van de Europese Commissie.

Tijdens deze periode verrichtte hij onder meer economisch onderzoek naar de informatie- en productiviteitstechnologieën, de grote recessie van 2008-2009, de hefbomen voor Europese economische vernieuwing, de staatsschuldencrisis en de structurele hervormingen.

Bij de Europese Commissie maakte hij deel uit van het team dat het Juncker-investeringsplan lanceerde. Daarnaast coördineerde hij er het Europees Semester voor verschillende landen waaronder Duitsland. Meer recent heeft de Europese Commissie hem gedetacheerd naar de Belgische overheid om het Belgische luik van het Europese herstelplan uit te tekenen en uit te rollen.

Baudouin Regout, Commissaris van het Federaal Planbureau: "Vandaag staat België voor verschillende sociale, economische en milieu-uitdagingen die politieke maatregelen vereisen die gebaseerd zijn op kwalitatieve en objectieve gegevens. Het Planbureau beschikt over de nodige expertise in deze domeinen en kan deze beslissingen ondersteunen met zijn wetenschappelijke analyses en vooruitzichten. Samen met mijn medewerkers en alle partners van het Federaal Planbureau wil ik deze uitdagingen aangaan en bijdragen aan een duurzame economie en maatschappij.»

Baudouin Regout is op 25 november 2022 door de Ministerraad benoemd en volgt Philippe Donnay op, die in oktober 2021 onverwacht is overleden. Mevrouw Saskia Weemaes, Adjunct-Commissaris bij het Federaal Planbureau, heeft in de tussentijd de functie vervuld.

Het Europees semester is een cyclus die het economisch, budgettair en werkgelegenheidsbeleid van de lidstaten coördineert.

U kan de volledige biografie van Baudouin Regout lezen op de website van het Federaal Planbureau

  Verwante documenten

None

  Beschikbare gegevens

None

  Thema's

None

  JEL

None

  Keywords

None

Please do not visit, its a trap for bots